KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU

MSY Yazılım Kişisel Veriler Politikası

MSY Yazılım Kişisel Veriler Politikası

 

Kişisel Veriler Kanunu hakkında genel bilgilendirme

 

Şirketimizi MSY Yazılım 6700 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında veri sorumlusu olarak siz değerli müşterilerimizin kişisel verilerini kaydedecek, sınıflandıracak, işleyecek, saklayacak, güncelleyecek ve mevzuat kuralları ve vereceğiniz izin çerçevesinde üçüncü kişilere açıklayabilecektir. İş bu bilgilendirme ile Kanun hükümleri gereğince karşılıklı hak ve yükümlülüklerimiz konusunda sizleri bilgilendiriyoruz.

 

Kişisel Veri Tanımı:

Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) uyarınca, tarafınıza ait (adı, soyadı, TC kimlik numarası vs.), iletişim, ürünlere erişim esnasında kullanılan yöntemlere ilişkin bilgiler (IP, mobil, tel markası-modeli, tarayıcı tipi, versiyonu, sosyal medya bilgisi, ekranlar üzerinde geliştirdiği hareketler vb.) gibi sizin belirleyici ya da belirlenebilir olmanızı sağlayacak her türlü bilgiyi ifade etmektedir.

 

Kişisel Verilerinizin İşlenmesi amaçları ve Hukuki Sebepleri:

Kişisel verileriniz, sizlere sunacağımız her türlü ürün ve hizmetlerle ilgili olarak gerçekleştirilecek her türlü iş ve işlemde işlem sahibini ve muhatabını belirlemek üzere kimlik, adres, vergi numarası ve diğer bilgilerinizin kaydedilmesi, elektronik ortamda gerçekleştirilecek iş ve işlemlere dayanak olacak bilgi ve belgelerin düzenlenmesi, ilgili mevzuat uyarınca adli ve idari tüm yetkili mercilerce (mahkemeler, TBB, BDDK, SPK, TCMB, MASAK, BTK gibi) öngörülen bilgi saklama, raporlama ve bilgilendirme yükümlülüklerine uyulması, https://www.msyyazilim.com/  olarak sunulan ve talep edilen başkaca ürün ve hizmetlerin sunulabilmesi ve aramızdaki sözleşmelerin gereğini yerine getirilmesi amaçlarıyla işlenecektir.

 

Kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlarla da işlenebilecektir;

 

—Kişisel verilerin bulut ortamında üçüncü kişiler vasıtasıyla saklanması, depolanması, güncelleştirilmesi

 

—Tarafınıza bilgilendirme, reklam, promosyon vs. amaçlı iletilerin gönderilmesi için işbirliği yaptığımız banka ve firmalar ile paylaşılması

 

—Müşterilerin ihtiyaç, öncelik ve kredibilite leri yönünden sınıflandırılması ve belli bir not sistemine tabi tutulması

 

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi;

Kişisel verileriniz; internet sitemiz, mobil sitemiz, çağrı merkezimiz kanalıyla veya e-posta, SMS veya diğer yollarla tarafımıza ilettiğiniz bilgiler, internet sitemiz ziyaret ettiğiniz sırada bilgisayarlarımızın sizi otomatik olarak tanınmasına yarayan “cookies” olarak adlandırılan tanımlama sistemi yoluyla, çeşitli kanallar aracılığıyla sözlü, yazılı veya elektronik ortamda olmak kaydıyla tamamen veya kısmen otomatik olmayan çeşitli yöntemlerle toplanmaktadır.

 

Kişisel Verilerin Aktarılması;

Kişisel verileriniz, ana hissedarına, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerine; ürün/hizmet karşılaştırma ve başvuru gerçekleştirme konularında hizmet aldığımız, işbirliği yaptığımız, program ortağı ve kurum, kuruluş, bankalara, sağlayıcılara veya firmalara, verilerin bulut ortamında saklanması hizmet aldığımız kişi ve kurumlara, müşterilerimize gönderdiğimiz iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz kurumlara ve diğer üçüncü kişilere ilgili işbirliklerimiz çerçevesinde aktarılabilecektir.

 

Kişisel Verilerin Saklanması ve Güvenliği;

Kişisel veriler, bu bilgileri verme amacı geçerli olduğu sürece saklanacaktır. İhtiyaçlarınızın belirlenmesi, size daha çabuk hizmet verilmesi ve sonraki hizmet taleplerinin karşılanması amacıyla, bizden aldığınız hizmetten sonra da verileriniz tarafımızca işlenmeye devam edecektir. Veriler, yasal süreye tabi olarak ve yasal mercilerle ilgili kamu otoritelerine raporlama, bilgilendirme amaçlarıyla tutulması veya mevzuat uyarınca daha uzun sürelerle saklanması gerekiyorsa bu sınırlara uyulacaktır. Saklanan, kaydedilen verilerin kaybolması, yetkisiz kişilerin eline geçmemesi ve hukuka aykırı kullanımların önlenmesi için gerekli güvenlik önlemleri tarafımızca alınacaktır.

 

Kanun Kapsamındaki Haklarınız;

—Kanun’un 11. Maddesi gereğince; şirketimize başvurmak suretiyle kişisel verilerinizin; işlenip işlenmediğini öğrenme, işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, işlenme amacı ve işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

 

—Kanun’un 7. Maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesi veya yok edilmesini isteme, aktarıldığı üçüncü kişilere yukarıda belirtilen düzeltilme, silinme veya yok edilme kapsamında yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme, münhasır otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun çıkmasına itiraz etme, Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

 

MSY Yazılım olarak kişisel verilerinizin güvenliğine en üst düzeyde önem verdiğimizi ve sizlere sunduğumuz tüm hizmetlerimizde kişisel veri güvenliğinin ön planda olduğu bilinciyle faaliyetlerimize devam etmekte olduğumuzu bilgilerinize sunarız